close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rullekake på fat

Rullekake med jordbær og krem

En deilig kake som er rask å lage!

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 12 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk kurv jordbær

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland hvetemel og bakepulver og sikt dette forsiktig inn i røren.
  3. Kle en langpanne med bakepapir. Bre røren utover med en slikkepott.
  4. Stek på midterste rille i cirka 8 minutter til kaken er gyllen.
  5. Mens kaken steker kan du piske krem av fløten med ørlite sukker og rense og skjære opp jordbær.
  6. Legg fram et bakepapir eller kjøkkenhåndkle strødd med sukker. Hvelv den stekte kaken over på bakepapiret, og fjern papiret som kaken ble stekt på. Avkjøl kaken helt under et kjøkkenhåndkle.
  7. Smør krem over hele kaken og strø på jordbærskivene. Rull kaken sammen. Bruk papiret som hjelp, og sørg for å rulle tett sammen – særlig i starten.
  8. Overfør kaken til et fat og la den ligge med skjøten ned.

Et melisdryss og noen skiver jordbær gjør seg fint til pynt.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.