Røykjekjøt med løksaus

Røykjekjøt med løksaus

God middagsrett etter oppskrift frå Voss.

Middagsretter

Middels

2timer

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg røkt lammebog
  • 3 ss margarin
  • 3 ss kveitemjøl
  • 1 stk løk (finhakka)
  • 4 dl kraft frå kokt gulrot
  • 3 dl kjøttkraft
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Kok røykjekjøtet møyrt, cirka 2 timer.
  2. Lag løksaus ved å smelte margarin, dryss på mjølet og rør det godt inn. Spe med kjøttkraft. Ha i gulrotkraft og den hakka løken til slutt, kok opp og kok i 5-10 minutt. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter, kålrabistappe, kokt gulrot i stavar og pynt med persille.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit Bygdekvinnelag.