
Røykjekjøt med løksaus
God middagsrett etter oppskrift frå Voss.
Middagsretter
Middels
2timer
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 kg røkt lammebog
- 3 ss margarin
- 3 ss kveitemjøl
- 1 stk løk (finhakka)
- 4 dl kraft frå kokt gulrot
- 3 dl kjøttkraft
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Kok røykjekjøtet møyrt, cirka 2 timer.
- Lag løksaus ved å smelte margarin, dryss på mjølet og rør det godt inn. Spe med kjøttkraft. Ha i gulrotkraft og den hakka løken til slutt, kok opp og kok i 5-10 minutt. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter, kålrabistappe, kokt gulrot i stavar og pynt med persille.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit Bygdekvinnelag.