close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rotmos i bolle

Rotmos med akevitt

Godt tilbehør til julematen.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 kg poteter
  • 1 kg kålrot
  • 12 kg gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk sellerirot
  • 312 dl fløte
  • 50 g smør
  • 12 ts muskat
  • 12 ts salt (smak til)
  • 12 dl akevitt (smak til)

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell grønnsakene, del de i grove biter og kok de møre i vann.
  2. Bruk deretter en stapper eller stavmikser til å mose grønnsakene.
  3. Tilsett deretter fløte og smør, og smak til med muskat og akevitt – vær litt raus!

place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Skjeberg Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.