- Vask og skrell grønnsakene, del de i grove biter og kok de møre i vann.
- Bruk deretter en stapper eller stavmikser til å mose grønnsakene.
- Tilsett deretter fløte og smør, og smak til med muskat og akevitt – vær litt raus!
Rotmos med akevitt
Godt tilbehør til julematen.
local_offer Tilbehørlocal_dining Letttimer 30 minutterlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 11⁄2 kg poteter
- 1 kg kålrot
- 1⁄2 kg gulrot
- 2 stk persillerot
- 1 stk sellerirot
- 31⁄2 dl fløte
- 50 g smør
- 1⁄2 ts muskat
- 1⁄2 ts salt (smak til)
- 1⁄2 dl akevitt (smak til)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Skjeberg Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.