close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


stabel vafler med melisdryss

Rømmevafler

Gode vafler etter gammel oppskrift fra Dovre.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 712 dl fløyte eller sur rømme
  • 212 dl mjølk
  • 2 ss vatn
  • 6 dl kveitemjøl

Fremgangsmåte

  1. Pisk fløyten eller rømmen lett saman, slå i mjølk og vatn. Sikt på mjølet. La røra stå og svelle litt.
  2. Steik dei ljosebrune, og legg dei utover på ei rist slik at dei blir sprøe når ein serverer dei.

place
Oppland

Rettens opphav

De første vaffeljernene ble trolig utviklet i Nederland og Tyskland på 1300-tallet.
Kaker stekt i jern var blant de første kakene som ble laget i Norge, utover kaker stekt på helle (takke). Kakejernene hadde lange skaft slik at man kunne holde jernet inn i varmen. Det kunne være vaffel-, goro-, munke- og krumkakejern.
Denne oppskriften er hentet fra heftet "Gamle rettar frå Dovre", utgitt av Dovre Bygdekvinnelag i 1979.