- Pisk fløyten eller rømmen lett saman, slå i mjølk og vatn. Sikt på mjølet. La røra stå og svelle litt.
- Steik dei ljosebrune, og legg dei utover på ei rist slik at dei blir sprøe når ein serverer dei.
Rømmevafler
Gode vafler etter gammel oppskrift fra Dovre.
local_offer Kakerlocal_dining Letttimer 30 minutterlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 71⁄2 dl fløyte eller sur rømme
- 21⁄2 dl mjølk
- 2 ss vatn
- 6 dl kveitemjøl
Fremgangsmåte
Rettens opphav
De første vaffeljernene ble trolig utviklet i Nederland og Tyskland på 1300-tallet.
Kaker stekt i jern var blant de første kakene som ble laget i Norge, utover kaker stekt på helle (takke). Kakejernene hadde lange skaft slik at man kunne holde jernet inn i varmen. Det kunne være vaffel-, goro-, munke- og krumkakejern.
Denne oppskriften er hentet fra heftet "Gamle rettar frå Dovre", utgitt av Dovre Bygdekvinnelag i 1979.