
Rømmevafler
Gode vafler etter gammel oppskrift fra Dovre.
Kaker
Lett
30minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 7.5 dl fløyte eller sur rømme
- 2.5 dl mjølk
- 2 ss vatn
- 6 dl kveitemjøl
Fremgangsmåte
- Pisk fløyten eller rømmen lett saman, slå i mjølk og vatn. Sikt på mjølet. La røra stå og svelle litt.
- Steik dei ljosebrune, og legg dei utover på ei rist slik at dei blir sprøe når ein serverer dei.
Rettens opphav
De første vaffeljernene ble trolig utviklet i Nederland og Tyskland på 1300-tallet.
Kaker stekt i jern var blant de første kakene som ble laget i Norge, utover kaker stekt på helle (takke). Kakejernene hadde lange skaft slik at man kunne holde jernet inn i varmen. Det kunne være vaffel-, goro-, munke- og krumkakejern.
Denne oppskriften er hentet fra heftet «Gamle rettar frå Dovre», utgitt av Dovre Bygdekvinnelag i 1979.