
Rømmegrøt og fisk
"Rumgraut og fisk" var festmiddag i deler av Østerdalen og Gudbrandsdalen tidligere.
Grøt
Middels
30minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 dl seterrømme
- 2 dl fløte
- 2 dl heilmjølk
- 2 dl kveitmjøl
- 0.5 ts salt
- 300 g lettsalta torsk
Fremgangsmåte
Rømmegrøt:
- Kok rømme og fløte i 8-10 minutter. Ha i kveitmjøl og kok til feittet kjem ut. Ta av noko feitt.
- Spre med kokande mjølk, og tilsett litt salt. Hald gjerne grauten varm i vassbad til servering.
Fisk
- Kok lettsalta torskefilet eller anna fisk.
Server graut og fisk slik at du kan laga deg «beta» av fisk og graut på flatbrød eller lefse.
Rettens opphav
Før var det vanlig å servere rumgraut og fisk til festmiddag i deler av Østerdalen og Gudbrandsdalen, blant annet i Folldal hvor denne oppskrifta kommer fra.
Øvre Folldal Bygdekvinnelag sendte inn denne oppskrifta til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.