close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rognebær i kurv

Rognebærgelé

God tilbehør til kjøtt- og viltretter.

Konservering
Ville vekster
  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Telemark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg rognebær
  • 5 dl vann
  • 112 kg sukker
  • 1 stk sitron (saften)
  • 12 stk flaske certo

Fremgangsmåte

  1. Ha rognebær og vann i en kjele og varm langsomt opp. Lær bæra trekke til de har skiftet farge – det skal ikke koke!
  2. Sil av saft og mål opp. Du kan også bruke dampsafter, men bæra må ikke koke lenge.
  3. Tilsett sukker, sitronsaft og certo. La dette fosskoke i 1 minutt.
  4. Skum av og hell på varme glass med tett lokk.

Rognebærgelé er godt tilbehør til blant annet elgkjøtt og viltretter.


Du kan lese mer om konservering av frukt og bær i denne artikkelen.


place
Telemark

Rettens opphav

Tidligere ble rognebær brukt i medisinsk sammenheng, blant annet mot nyrestein og skjørbuk.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Mat frå Telemark", utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.