Rød saus med bringebær

bringebær i skål på blått bord

Rød saus med bringebær

Velsmakende bærsaus til riskrem eller andre desserter.

Desserter

Lett

20minutter

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "6"
  • 5 dl raud saft og vatn
  • 1.5 ss potetmjøl
  • 300 g frosne bringebær

Fremgangsmåte

  1. Kok opp saft og vatn og tilset potetmjøl rørt ut i litt av safta. Gi sausen et nytt forsiktig oppkok.
  2. Bland inn frosne bringebær og mos dei lett i sausen. Eventuelt kan du bruke en stavmikser til å kjøre sausen jevn. Smak til med sukker om nødvendig.

Rød saus er nydelig tilbehør til byggrynskrem (oppskrift åpner i ny fane). 

Rettens opphav

Rød saus er klassisk tilbehør til mange tradisjonelle desserter som blant annet riskrem og semulepudding.
Denne oppskriften ble sendt inn av Nes Bygdekvinnelag i Hallingdal til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.