
Rød saus med bringebær
Velsmakende bærsaus til riskrem eller andre desserter.
Desserter
Lett
20minutter
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "6"- 5 dl raud saft og vatn
- 1.5 ss potetmjøl
- 300 g frosne bringebær
Fremgangsmåte
- Kok opp saft og vatn og tilset potetmjøl rørt ut i litt av safta. Gi sausen et nytt forsiktig oppkok.
- Bland inn frosne bringebær og mos dei lett i sausen. Eventuelt kan du bruke en stavmikser til å kjøre sausen jevn. Smak til med sukker om nødvendig.
Rød saus er nydelig tilbehør til byggrynskrem (oppskrift åpner i ny fane).
Rettens opphav
Rød saus er klassisk tilbehør til mange tradisjonelle desserter som blant annet riskrem og semulepudding.
Denne oppskriften ble sendt inn av Nes Bygdekvinnelag i Hallingdal til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.