close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bringebær i skål på blått bord

Rød saus med bringebær

Velsmakende bærsaus til riskrem eller andre desserter.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 dl raud saft og vatn
  • 112 ss potetmjøl
  • 300 g frosne bringebær

Fremgangsmåte

  1. Kok opp saft og vatn og tilset potetmjøl rørt ut i litt av safta. Gi sausen et nytt forsiktig oppkok.
  2. Bland inn frosne bringebær og mos dei lett i sausen. Eventuelt kan du bruke en stavmikser til å kjøre sausen jevn. Smak til med sukker om nødvendig.

Rød saus er nydelig tilbehør til byggrynskrem (oppskrift åpner i ny fane). 


place
Buskerud

Rettens opphav

Rød saus er klassisk tilbehør til mange tradisjonelle desserter som blant annet riskrem og semulepudding.
Denne oppskriften ble sendt inn av Nes Bygdekvinnelag i Hallingdal til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.