close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Shutterstock

Roastbiff med tilbehør

Deilig og saftig kjøttrett som passer perfekt til koldtbordet eller som smørrebrød.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg roastbiff
  • 1 stk salt
  • 1 stk pepper

Fremgangsmåte

Roastbiffen gnis inn med salt og pepper og stekes i ovnen.

Stekes til kjernetemperaturen er 54 grader. Kjøttet bør være litt rosa inni.

Drysses med reven pepperrot før servering, skjæres i fine skiver.

Tilbehør til roastbiff

  • Stekt løk

Skjær fire til seks store løk i skiver og stek lenge i jernpanne med nok meierismør til løken blir gyllen. Hvis du ikke har tålmodighet til å steke løken i stekepannen, går det fint å steke i breddepannen på ca. 180 grader. Det er lurt å  vende løken av og til. Settes kaldt og varmes før servering.

  • Stekt sopp

Bruk selvplukket sopp om mulig. Stekes i meierismør.  Settes kaldt og varmes før servering.

  • Pepperrotsaus

Ca. 200 gr. Mills majones blandes med 2,5 dl. pisket kremfløte. Tilsett nok reven pepperrot for å få en velsmakende saus. Settes kaldt.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Opprinnelig ble roastbiff ansett som en luksusrett for adelen, men i dag har retten funnet veien til mangt et norsk festbord og også som hverdagsmat.

Roastbeef er en arv fra det engelske kjøkken.