close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


riskrem med rød saus

Riskrem

Restemat og festdessert! Riskrem er en raskt og godt.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 10 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk boks kremfløte
  • 6 dl risgrøt
  • 1 ts sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 stk dråper mandelessens

Fremgangsmåte

  1. Stivpisk fløten sammen med sukker, vaniljesukker og mandelessens.
  2. Rør inn grøten.
  3. Hell riskrem over i porsjonsskåler eller i en pen bolle.

Serveringstips

Rød saus er kjempegodt på riskrem. Oppskrift på rød saus finner du her (åpner i ny fane).

Om du ønsker variasjon kan du også servere desserten med frisk frukt eller bær. Hakkede mandler over er også godt.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Riskrem er en super måte å få brukt opp rester av risengrynsgrøt på. Tradisjonelt var riskrem en vanlig dessert til jul og på søndager. Slik fikk man brukt opp restene etter "lørdagsgrøten".
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag i Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.