close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


ramsløksuppe i skål

Ramsløksuppe

En kortreist oppskrift fra Ramsåsen i Bærum.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g ramsløk
  • 30 g margarin
  • 30 g mel
  • 1 l kraft
  • 1 ts revet muskattnøtt
  • 4 stk egg (hardkokte)
  • 1 ts salt (smak til)

Fremgangsmåte

  1. Rens bladene og damp dem i 5-10 minutter til de er møre. Kok røttene for seg til de møre. Hakk alt godt. Ta vare på kokevannet.
  2. Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med kraft og kokevann.
  3. Ha i ramsløken og smak til med salt og muskat. Gi suppen et godt oppkok.

Server suppen med halve egg og godt brød.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Ramsløk vokser vilt i Norge langs kysten fra Østfold til Trøndelag. Ramsåsen i Bærum har fått navnet sitt etter denne urten.
Bladene kan minne om liljekonvall (som er giftig!), men lukter karakteristisk av hvitløk.
Denne oppskriften ble sendt inn av Bærum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.