
Mari Svenningsen
Rakfisk på Valdres-vis
Rakfisk servert på tradisjonelt vis.
Middagsretter
Lett
20minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 200 g Renska fisk (150-200 g)
- 1 stk Smør
- 2 stk Lefser (dvs. 16 blad)
- 6 stk potet (4-8 stk) helst mandel, ev. flatbrød
Fremgangsmåte
Skjær fisken i ca 2–3 cm store biter (løter), og legg den på fat.
Kok poteter. Gjerne mandelpotet, Ringerikspotet, Gulløye eller annen god potet.
Server og nyt!
Det er ganske vanleg å smørja godt med smør på lefsa, smørja på fisken og rulle saman. Slik et ein då lefserullen i bitar saman med potet.
Rettens opphav
Drikke til: Øl og dram
Oppskrift og bilde er å finne i boka «HeiMAT – Grepa gøtt frå Valdres», 2011. Forfattere: Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.