close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rabarbrastilker på bord

Rabarbrasuppe

Med forsommeren kommer også rabarbraen!

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 1 timer
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l rabarbra
  • 1 l vann
  • 3 dl farin
  • 1 ss potetmel

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær rabarbraen i biter.
  2. Kok opp sukker og vann, og kok rabarbraen møre i laken. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann og ha det forsiktig i suppa. Kok opp.

place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Nordre Ål Bygdekvinnelag. Rabarbra er en gammel og hardfør plante, som vi finner over store deler av landet. Den er blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Rabarbrasuppe er godt som dessert i sammen med for eksempel is, eller som tilbehør til potetstuing og spekemat til middag