close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rabarbrasuppe i bolle med is

Rabarbrasuppe

Nydelig suppe til varme sommerdager.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 25 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g rabarbra
  • 112 l vann
  • 3 dl sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 112 ss potetmel
  • 34 dl kaldt vann (til jevning)

Fremgangsmåte

  1. Rens rabarbraen og skjær den i biter. Kok i vann til rabarbraen er lett mør. Ha i krydder og smak til med sukker.
  2. Lag jevning ved å røre sammen potetmel og litt vann, og hell det i suppa under omrøring. Gi suppen en lett oppkok.

Suppen serveres kald eller lun, gjerne med en skje iskrem i.

 


place
Hedmark

Rettens opphav

Varianter av rabarbrasuppe finner vi oppskrifter på flere steder i landet. Tradisjonelt ble det servert som dessert eller som tørstedrikke i onnene på gårdene.
Denne oppskriften ble sendt inn fra Hedmark til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.