- Vask og del opp rabarbra med skal opp i små bitar. Legg dei lagvis med hyllblom.
- Kok opp vatn med ingefær skoren i tynne skiver og la det koke i 2 minutt. Slå det kokande vatnet med ingefær over rabarbraen. La dette stå kjøleg i 3 dagar før ein siler safta.
- Rør inn sukker (cirka 300 gram sukker per liter saft) og frys ho.
Rabarbrasaft med ingefær
Nydelig frisk saft av rabarbra.
local_offer Drikkelocal_dining Letttimer 20 minutterlocation_on Sogn og Fjordane-
favorite_border
Ingredienser
- 2 kg rabarbra
- 8 stk blomar hyll
- 200 g frisk ingefær
- 1 stk pakke sitronsyre
- 21⁄2 l vatn
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Rabarbra er ei gamal og hardfør plante, og blant dei fyrste man kan plukke og bruke om våren. Det finnes også mange tradisjonsrike oppskrifter med rabarbra frå stort sett heile landet.
Denne oppskrifta er frå Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.