close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Rabarbrasaft med ingefær

Nydelig frisk saft av rabarbra.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg rabarbra
  • 8 stk blomar hyll
  • 200 g frisk ingefær
  • 1 stk pakke sitronsyre
  • 212 l vatn

Fremgangsmåte

  1. Vask og del opp rabarbra med skal opp i små bitar. Legg dei lagvis med hyllblom.
  2. Kok opp vatn med ingefær skoren i tynne skiver og la det koke i 2 minutt. Slå det kokande vatnet med ingefær over rabarbraen. La dette stå kjøleg i 3 dagar før ein siler safta.
  3. Rør inn sukker (cirka 300 gram sukker per liter saft) og frys ho.

place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Rabarbra er ei gamal og hardfør plante, og blant dei fyrste man kan plukke og bruke om våren. Det finnes også mange tradisjonsrike oppskrifter med rabarbra frå stort sett heile landet.
Denne oppskrifta er frå Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.