- Rabarbraen kuttes i små bitar. Hell kokande vatn over og la de stå eit døgn.
- Sil gjennom eit grovt klede. La det stå cirka eit døgn. Mål opp og ha i sukker og syre og rør i saften til sukkeret er heilt oppløyst.
- Frys ned i passande emballasje.
Rabarbrasaft
Frisk og smakfull saft av rabarbra.
local_offer Drikkelocal_dining Letttimer 2 døgnlocation_on Vest-Agder-
favorite_border
Ingredienser
- 21⁄2 kg rabarbra
- 21⁄2 l vatn
- 25 g sitronsyre/salisylsyre
- 600 g sukker pr. liter saft
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Matminner frå Grindheim", utgitt av Grindheim Bygdekvinnelag i 2017.