close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rabarbrastenger på fjøl

Rabarbrasaft

Frisk og smakfull saft av rabarbra.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 2 døgn
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 212 kg rabarbra
  • 212 l vatn
  • 25 g sitronsyre/salisylsyre
  • 600 g sukker pr. liter saft

Fremgangsmåte

  1. Rabarbraen kuttes i små bitar. Hell kokande vatn over og la de stå eit døgn.
  2. Sil gjennom eit grovt klede. La det stå cirka eit døgn. Mål opp og ha i sukker og syre og rør i saften til sukkeret er heilt oppløyst.
  3. Frys ned i passande emballasje.

place
Vest-Agder

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Matminner frå Grindheim", utgitt av Grindheim Bygdekvinnelag i 2017.