close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rabarbrapai

Rabarbrakake med kanel

Deilig kake til kaffen eller som dessert.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g hvetemel
  • 180 g sukker
  • 180 g margarin
  • 2 ts bakepulver
  • 2 stk egg
  • 350 g rabarbrastilker
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Smuldre margarin og mel i en bolle. Bland i sukker og bakepulver.
  3. Tilsett halvpiskede egg og arbeid deigen godt sammen.
  4. Trykk 2/3 av deigen ut i en springform eller paiform (24 cm i diameter) og la deigen gå 1 cm oppover kanten av formen.
  5. Skrell rabarbraen og skjær den i skiver. Fyll rabarbraen oppi formen og strø sukker og kanel over.
  6. Trill resten av deigen ut i knapt fingertykke pølser, og plasser disse som et gitter over frukten.
  7. Stek kaken i 45 minutter, eller til den blir pent gylden, på nederste rille i ovnen.

Tips

Kaken kan serveres til kaffen eller som dessert sammen med krem eller vaniljeis. Den samme deigen kan du bruke til annen frukt eller bær, alt etter sesong.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.