
Eva Dybwad Alstad
Rabarbrakake med havregrynmarengs
En lett og frisk kombinasjon av søtt og syrlig.
Kaker
Middels
30minutter
Nord-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 dl rabarbrastilker kuttet i terninger
- 3 stk egg
- 1.5 dl sukker
- 1 stk håndfull store havregryn
Fremgangsmåte
Hvordan gjør du det?
Vask og rensk rabarbrastilkene og kutt dem opp i terninger. Hell over i ildfast form og strø over litt sukker (på slump). Strø over halvparten av havregrynene på toppen av rabarbraen.
Pisk eggedosis av tre romtempererte egg med resten av sukkeret. Bland forsiktig inn med resten av havregrynene og hell blandingen over rabarbraen.
Stekes midt i ovnen på 175 grader til lokket er stivt og lysebrunt.
Avkjøl og server sammen med pisket krem.
Tilpass mengdene
Oppskriften er ikke helt eksakt med mengder. Kristine tok alltid litt på slump. Enkelte ganger kan det være vanskelig å få marengslokket stivt, hell da kremen på toppen av kaken og server. Rabarbrakaken smaker uansett veldig godt!
Rettens opphav
Det er Kristine Alstad i Skatval Bygdekvinnelag som står bak denne oppskrifta.
Kristine bakte i alle år denne rabarbrakaka til 17. mai. Den er lett og frisk, og passer supert som dessert eller på kakebordet til fest.