close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Rabarbrakake med havregrynmarengs
camera_alt FOTO: Eva Dybwad Alstad

Rabarbrakake med havregrynmarengs

En lett og frisk kombinasjon av søtt og syrlig.

17. mai kake
festdessert
festkake
havregryn
havregrynmarengs
marengs
rabarbra
rabarbradessert
rabarbrakake
skatval bygdekvinnelag
  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Nord-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 dl rabarbrastilker kuttet i terninger
  • 3 stk egg
  • 112 dl sukker
  • 1 stk håndfull store havregryn

Fremgangsmåte

Hvordan gjør du det?

Vask og rensk rabarbrastilkene og kutt dem opp i terninger. Hell over i ildfast form og strø over litt sukker (på slump). Strø over halvparten av havregrynene på toppen av rabarbraen.

Pisk eggedosis av tre romtempererte egg med resten av sukkeret. Bland forsiktig inn med resten av havregrynene og hell blandingen over rabarbraen.

Stekes midt i ovnen på 175 grader til lokket er stivt og lysebrunt.

Avkjøl og server sammen med pisket krem.

Tilpass mengdene

Oppskriften er ikke helt eksakt med mengder. Kristine tok alltid litt på slump. Enkelte ganger kan det være vanskelig å få marengslokket stivt, hell da kremen på toppen av kaken og server. Rabarbrakaken smaker uansett veldig godt!


place
Nord-Trøndelag

Rettens opphav

Det er Kristine Alstad i Skatval Bygdekvinnelag som står bak denne oppskrifta.

Kristine bakte i alle år denne rabarbrakaka til 17. mai. Den er lett og frisk, og passer supert som dessert eller på kakebordet til fest.