Rabarbrakake med havregrynmarengs

Rabarbrakake med havregrynmarengs

Eva Dybwad Alstad

Rabarbrakake med havregrynmarengs

En lett og frisk kombinasjon av søtt og syrlig.

17. mai kake

festdessert

festkake

havregryn

havregrynmarengs

marengs

rabarbra

rabarbradessert

rabarbrakake

skatval bygdekvinnelag

Kaker

Middels

30minutter

Nord-Trøndelag

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 dl rabarbrastilker kuttet i terninger
  • 3 stk egg
  • 1.5 dl sukker
  • 1 stk håndfull store havregryn

Fremgangsmåte

Hvordan gjør du det?

Vask og rensk rabarbrastilkene og kutt dem opp i terninger. Hell over i ildfast form og strø over litt sukker (på slump). Strø over halvparten av havregrynene på toppen av rabarbraen.

Pisk eggedosis av tre romtempererte egg med resten av sukkeret. Bland forsiktig inn med resten av havregrynene og hell blandingen over rabarbraen.

Stekes midt i ovnen på 175 grader til lokket er stivt og lysebrunt.

Avkjøl og server sammen med pisket krem.

Tilpass mengdene

Oppskriften er ikke helt eksakt med mengder. Kristine tok alltid litt på slump. Enkelte ganger kan det være vanskelig å få marengslokket stivt, hell da kremen på toppen av kaken og server. Rabarbrakaken smaker uansett veldig godt!

Rettens opphav

Det er Kristine Alstad i Skatval Bygdekvinnelag som står bak denne oppskrifta.

Kristine bakte i alle år denne rabarbrakaka til 17. mai. Den er lett og frisk, og passer supert som dessert eller på kakebordet til fest.