close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rabarbrakake

Rabarbrakake

En god kake med smak av vår.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 50 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g rabarbra
  • 200 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 112 ts bakepulver
  • 150 g smør (romtemperert)
  • 3 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skyll rabarbraen og ta eventuelt av det tynneste laget på stilkene. Skjær bort nederste del hvis den virker hard. Skjær rabarbraen i biter.
  3. Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og smuldre inn smøret. Tilsett eggene. Rør deigen forsiktig sammen.
  4. Ha deigen i en smurt springform (24 cm diameter) eller lignende. Stikk rabarbrabiter ned i deigen.
  5. Strø gjerne perlesukker eller mandelflak over.
  6. Stek kaken midt i ovnen i cirka 30 minutter.

Server med vaniljeis eller pisket krem.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften ble sendt inn av Lørenskog Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.