Rabarbra og kokosdessert

rabarbra og kokos-dessert

Rabarbra og kokosdessert

Gammel oppskrift på en lettlaget og god sommer-dessert.

Desserter

Lett

40minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2.5 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smør (smeltes)
  • 4 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 0,5 cm tykke biter. Legg de utover en ildfast form. Bland sukker og potetmel og dryss det over rabarbraen. Bland godt.
  3. Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell blandingen over rabarbraen.
  4. Stek desserten på midterste rille i 15-20 minutter til toppen er gylden.

Serveres med vaniljeis eller pisket krem.

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.