close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rabarbra og kokos-dessert

Rabarbra og kokosdessert

Gammel oppskrift på en lettlaget og god sommer-dessert.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 212 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smør (smeltes)
  • 4 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 0,5 cm tykke biter. Legg de utover en ildfast form. Bland sukker og potetmel og dryss det over rabarbraen. Bland godt.
  3. Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell blandingen over rabarbraen.
  4. Stek desserten på midterste rille i 15-20 minutter til toppen er gylden.

Serveres med vaniljeis eller pisket krem.


place
Østfold

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.