close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rabarbra på et blått bord

Rabarbra i vann

Forleng smaken av sommer ved å konservere rabarbraen.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg rabarbra
  • 1 l vann

Fremgangsmåte

  1. Skrell av det tynne skinnet utenpå rabarbraen, og kutt stilkene i cirka centimeter-lange biter. Veldig tykke stilker bør deler en eller to ganger på langs.
  2. Fyll bitene på rene flasker eller glass. Rist litt for å få mest mulig rabarbra i beholderen. Trykk bitene lett sammen når flaska eller glasset begynner å fylles.
  3. Fyll opp med rent kaldt vann fra springen, eller kok opp vann som du avkjøler før du heller det over. Rist litt så innestengte luftbobler stiger opp og vannet fyller alle hulrom.
  4. Sett på tett lokk eller kork, og plasser rabarbraen kjølig. Bruk den til grøt eller supper.

Forholdet mellom rabarbra og vann i oppskriften er kun veiledende. Det viktige er at vannet fyller opp alle hulrom og dekker rabarbraen.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Å legge rabarbraen i vann var en vanlig konserveringsmetode før dypfryseren kom. Flasker med rabarbra i vann ble korket og lakket og satt i en mørk, kald kjeller. På 1960-tallet var det vanlig å bruke gamle melkeflasker til dette, fordi de hadde stor åpning.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.