close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


blåbærsaft

Rå blåbærsaft

Frisk og god saft, rik på vitaminer og antioksidanter.

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 3 døgn
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg blåbær
  • 112 l vann
  • 50 g sitronsyre eller vinsyre
  • 200 g sukker per liter saft

Fremgangsmåte

  1. Knus bæra med en stavmikser. Fyll på vann og sitronsyre. La dette stå i en balje i 2-3 døgn.
  2. Sil bærene i en saftpose eller sil. Rør inn cirka 200 gram sukker per liter saft.

Safta er fin å fryse på små plastflasker.


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Anne Mari Amlien fra Toten. Hun har lært fremgangsmåten av sin svigermor Elfrida, som ikke oppbevarte safta i fryseren, men hadde den på flasker med pergamentpapir som hun stakk små hull i. Da holdt saften i hvert fall i noen måneder. Blåbærsaft er veldig godt for magen, både ved diaré og forstoppelse.