Putesnipp

kjevle og sleiv på kjøkkenhåndkle

Putesnipp

Søt småbakst.

Brødmat/Bakverk

Middels

1timer

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 dl kefir
  • 5 dl sukker
  • 3 ss hornsalt/hjortetakk
  • 125 g smult eller margarin
  • 1 kg hvetemel

Fremgangsmåte

Bland sammen kefir, sukker og hjortetakk. Smelt margarin/smult. Ha melet og fettet vekselvis i melkeblandinga. Det vil variere om du trenger å bruke en hel kilo mel – hold igjen på melet så ikke deigen blir for fast.

Kjevle deigen ut til en leiv som er omlag 3-4 mm tykk, og skjær ut snipper med 6-7 cm bredde.

Steik snippene på 225 grader i omlag 8 minutter.

Rettens opphav

Dette er en av flere varianter av «snipper» fra Sigdalsområdet. Oppskrifta er sendt inn av May Britt Dannemark i Sigdal Bygdekvinnelag.