close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


brunost på fjøl

Prim av brunostrester

Rester av brunost? Gi de nytt liv som prim!

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g rester av brunost
  • 3 dl sur melk
  • 2 ss sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 3 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Bryt opp osten i små biter og legg de i en skål eller bolle. Hell surmelken over, og la det stå i romtemperatur til neste dag.
  2. Dagen etter kokes blandingen opp i en kjele. Rør til osten løser seg opp. Kok videre på svak varme i cirka 30 minutter.
  3. Bland melk og mel til jevning, og hell dette i blandingen, litt og litt om gangen. Rør godt. Smak til med sukker. Kok i 10 minutter.
  4. Sett kjelen i kaldt vann til avkjøling og rør rundt til primen er kald – hvis ikke blir den kornete.

Oppbevaring av brunost

Om du oppbevarer brunostrester i plastpose vil de mugne. Legg heller brunost-skalkene i en skål med lokk, og oppbevar der til du har samlet nok til å lage prim.


place
Østfold

Rettens opphav

I Østfold var det vanlig å koke kjernemelk med geitostrester og søte blandingen med honning. Dette ble kalt mølske eller mørske.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.