
Prim av brunostrester
Rester av brunost? Gi de nytt liv som prim!
Tilbehør
Lett
40minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "1"- 250 g rester av brunost
- 3 dl sur melk
- 2 ss sukker
- 1 ss hvetemel
- 3 ss vann
Fremgangsmåte
- Bryt opp osten i små biter og legg de i en skål eller bolle. Hell surmelken over, og la det stå i romtemperatur til neste dag.
- Dagen etter kokes blandingen opp i en kjele. Rør til osten løser seg opp. Kok videre på svak varme i cirka 30 minutter.
- Bland melk og mel til jevning, og hell dette i blandingen, litt og litt om gangen. Rør godt. Smak til med sukker. Kok i 10 minutter.
- Sett kjelen i kaldt vann til avkjøling og rør rundt til primen er kald – hvis ikke blir den kornete.
Oppbevaring av brunost
Om du oppbevarer brunostrester i plastpose vil de mugne. Legg heller brunost-skalkene i en skål med lokk, og oppbevar der til du har samlet nok til å lage prim.
Rettens opphav
I Østfold var det vanlig å koke kjernemelk med geitostrester og søte blandingen med honning. Dette ble kalt mølske eller mørske.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.