
Potetsuppe
God suppe etter oppskrift fra Rollag.
Middagsretter
Lett
30minutter
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 8 stk små poteter
- 1 stk purre
- 1 stk stor løk
- 2 stk buljongterninger (høns eller kjøtt)
- 2 l vann
- 2 dl fløte (eller fløtemelk)
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og del dem i skiver. Skjær purren i skiver. Sett litt av det grønne til side for å ha i suppen til slutt. Finhakk løken.
- Kok opp vann og buljong og ha i potetene. Kok dem nesten møre. Tilsett purre og løk og kok til alt er mørt, cirka 10 minutter.
- Mos suppen med en stavmikser eller i en blender, og tilsett finhakket persille og purre. Smak til med krydder.
Vil du ha en variasjon på suppen kan du tilsette stekt sopp, pølse- eller baconbiter. Server med flatbrød eller godt brød.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Rollag Bygdekvinnelag.