Potetstappe med pølse til

Pølse med potetstappe

Borghild Strekerud

Potetstappe med pølse til

Tradisjonsmat til 17. mai.

17.mai

pølse

potet

Middagsretter

Lett

30minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 100 g godt smør
  • 2.5 dl melk/fløte
  • 1 stk salt, pepper, muskat, hvitløk
  • 1 stk fersk gressløk og persille - rør gjerne inn i potetstappa

Fremgangsmåte

Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.

Smelt smøret og tilsett melken/fløten.

Når potene er møre, hell av vannet og damp dem lett.

Bruk en potet-/grønnsaksmoser og knus potene godt. Tilsett litt og litt melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper eller annet krydder.

Muskat, hvitløk eller revet ost er også godt i potetstappa.

Serveres ved siden av pølser, gryteretter eller retter som du ønsker potetstappe ved siden av.