close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Pølse med potetstappe
camera_alt FOTO: Borghild Strekerud

Potetstappe med pølse til

Tradisjonsmat til 17. mai.

17.mai
pølse
potet
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 100 g godt smør
  • 212 dl melk/fløte
  • 1 stk salt, pepper, muskat, hvitløk
  • 1 stk fersk gressløk og persille - rør gjerne inn i potetstappa

Fremgangsmåte

Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.

Smelt smøret og tilsett melken/fløten.

Når potene er møre, hell av vannet og damp dem lett.

Bruk en potet-/grønnsaksmoser og knus potene godt. Tilsett litt og litt melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper eller annet krydder.

Muskat, hvitløk eller revet ost er også godt i potetstappa.

Serveres ved siden av pølser, gryteretter eller retter som du ønsker potetstappe ved siden av.


place
Østfold

Rettens opphav