
Borghild Strekerud
Potetstappe med pølse til
Tradisjonsmat til 17. mai.
Middagsretter
Lett
30minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg potet
- 100 g godt smør
- 2.5 dl melk/fløte
- 1 stk salt, pepper, muskat, hvitløk
- 1 stk fersk gressløk og persille - rør gjerne inn i potetstappa
Fremgangsmåte
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.
Smelt smøret og tilsett melken/fløten.
Når potene er møre, hell av vannet og damp dem lett.
Bruk en potet-/grønnsaksmoser og knus potene godt. Tilsett litt og litt melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper eller annet krydder.
Muskat, hvitløk eller revet ost er også godt i potetstappa.
Serveres ved siden av pølser, gryteretter eller retter som du ønsker potetstappe ved siden av.