- Skrell potetene og skjer dei i mindre bitar. Kok dei i 10 minutt, eller til dei er blitt møre.
- Hell av vatnet og knus potetene med ein potetmosar eller ein gaffel.
- Tilsett smør og litt av mjølka og rør godt. Spe med resten av mjølka. Smak til med salt og peppar. Klipp til grasløk eller purreløk. Litt reve muskat kan òg vere godt i heimlaga potetmos.

Potetmos
Klassisk middagstilbehør.
local_offer Tilbehørlocal_dining Letttimer 25 minutterlocation_on Møre og Romsdal-
favorite_border
Ingredienser
- 10 stk poteter
- 3 dl mjølk og/eller fløyte
- 11⁄2 ss smør
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts nykverna peppar
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Poteten kom til Norge på 1700-tallet, og selv om mange i begynnelsen var skeptiske til å dyrke og spise potet, fikk den etter hvert stor betydning i kosten fra begynnelsen av 1800-tallet og utover. Potetmos, eller potetstappe, er heller ikke av ny dato. Det var vanlig som tilbehør til stekt flesk, salt fisk og også til lutefisk. Potetgraut ble også bruk som variasjon i øvrig grautmat i mange hjem.
Denne oppskrifta er hentet fra boka "Den gode smaken" som ble utgitt av Møre og Romsdal Bygdekvinnelag i 2012.