
Potetmeltopper
Lette og luftige småkaker.
Kaker
Lett
25minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "4"- 100 g margarin
- 200 g potetmel
- 75 g sukker
- 1 stk egg
- 50 g mandler
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Mal mandlene på mandelkvern.
- Rør smør og sukker hvitt og porøst.
- Skill eggeplomme og eggehvite. Rør eggeplommen inn i smørkremen.
- Sikt på potetmel og bland det inn sammen med de malte mandlene.
- Stivpisk eggehvitene og vend dette inn i deigen.
- Bruk to teskjeer til å sette deigen i topper på en bakepapirkledd stekeplate.
- Stek kakene i cirka 10 minutter til de er lysegule.
Potetmeltopper
Disse kakene er naturlig glutenfrie. Hvis du vil gjøre kakene enda enklere kan du sløyfe mandlene.
Rettens opphav
Potetmel ble et industriprodukt mot slutten av 1800-tallet.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.