Potetmeltopper

kvinne som visper i bolle

Potetmeltopper

Lette og luftige småkaker.

Glutenfri

Kaker

Lett

25minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "4"
  • 100 g margarin
  • 200 g potetmel
  • 75 g sukker
  • 1 stk egg
  • 50 g mandler

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Mal mandlene på mandelkvern.
  3. Rør smør og sukker hvitt og porøst.
  4. Skill eggeplomme og eggehvite. Rør eggeplommen inn i smørkremen.
  5. Sikt på potetmel og bland det inn sammen med de malte mandlene.
  6. Stivpisk eggehvitene og vend dette inn i deigen.
  7. Bruk to teskjeer til å sette deigen i topper på en bakepapirkledd stekeplate.
  8. Stek kakene i cirka 10 minutter til de er lysegule.

Potetmeltopper

Disse kakene er naturlig glutenfrie. Hvis du vil gjøre kakene enda enklere kan du sløyfe mandlene.

Rettens opphav

Potetmel ble et industriprodukt mot slutten av 1800-tallet.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.