Potetlefser fra Eiken

lefse og flatbrød på fjøl

Potetlefser fra Eiken

Lefsevariant etter oppskrift fra Vest-Agder.

Brødmat/Bakverk

Vanskelig

2timer

Vest-Agder

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l poteter
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene og skrell de når de er varme. Mal potetene på kvern
  2. Bland i saltet og tilsett hvetemelet. Kna sammen til en seig og fast deig. Deles i 8-10 emner.
  3. Ta mel på bakebordet og på emnet og kjevle ut til tynne leser.
  4. Stekes på begge sider på takke som har god varme. Avkjøles under et klede og klippes i snipper/trekanter. Kan fryses.

Rettens opphav

Lefse i ulike varianter har blitt brukt i hele landet og har lang historie i Norge. Ofte ble lefser brukt som «sending» ved bryllup, gravøl og barsel. Da skulle man ikke spare på noe som kunne gjøre lefsa fin og velsmakende.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Eiken Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.