- Kok potetene og skrell de når de er varme. Mal potetene på kvern
- Bland i saltet og tilsett hvetemelet. Kna sammen til en seig og fast deig. Deles i 8-10 emner.
- Ta mel på bakebordet og på emnet og kjevle ut til tynne leser.
- Stekes på begge sider på takke som har god varme. Avkjøles under et klede og klippes i snipper/trekanter. Kan fryses.

Potetlefser fra Eiken
Lefsevariant etter oppskrift fra Vest-Agder.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Vanskeligtimer 2 timerlocation_on Vest-Agder-
favorite_border
Ingredienser
- 1 l poteter
- 4 dl hvetemel
- 2 ts salt
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Lefse i ulike varianter har blitt brukt i hele landet og har lang historie i Norge. Ofte ble lefser brukt som "sending" ved bryllup, gravøl og barsel. Da skulle man ikke spare på noe som kunne gjøre lefsa fin og velsmakende.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Eiken Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.