close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


lefse og flatbrød på fjøl

Potetlefser fra Eiken

Lefsevariant etter oppskrift fra Vest-Agder.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Vanskelig
  • timer 2 timer
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l poteter
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene og skrell de når de er varme. Mal potetene på kvern
  2. Bland i saltet og tilsett hvetemelet. Kna sammen til en seig og fast deig. Deles i 8-10 emner.
  3. Ta mel på bakebordet og på emnet og kjevle ut til tynne leser.
  4. Stekes på begge sider på takke som har god varme. Avkjøles under et klede og klippes i snipper/trekanter. Kan fryses.

place
Vest-Agder

Rettens opphav

Lefse i ulike varianter har blitt brukt i hele landet og har lang historie i Norge. Ofte ble lefser brukt som "sending" ved bryllup, gravøl og barsel. Da skulle man ikke spare på noe som kunne gjøre lefsa fin og velsmakende.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Eiken Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.