close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Potetlefse

Tradisjonsmat fra Nesset.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg poteter (f.eks. Kerrs Pink)
  • 0 ukjent kveitemel til passe deig

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene med skallet på. Potetene renskes mens de er varme. Males 3 ganger, med litt salt.
  2. Ikke bland inn melet i hele potetmassen med en gang, men kna inn mel til passelig deig i emner som gir ca. 4 lefser hver. Emnet skal knas godt, til litt seig deig. Kjevle ut så tynt som mulig.
  3. Takken må ha sterk varme, og lefsene stekes raskt, på begge sider.

Lefsene serveres som kaffemat; med smør og sukker eller sirup


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Sissel E. Bugge fra Nesset Bygdekvinnelag. Denne lefseoppskriften har lange tradisjoner i Nesset. Sissel forteller at hun lærte å bake disse lefsene av sin svigermor, som har lang erfaring i faget, og som har bakt og levert lefser til folk både fjernt og nært.