close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Monica Friedrich Johannessen

Potetgrøt

God lørdagsgrøt.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 90 minutter
  • location_on Vestfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg poteter
  • 12 l melk
  • 112 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og del dem i biter, kok dem godt.
  2. Tøm ut kokevannet, mos potetene, tilsett melk og mel og mos videre til en glatt og fin konsistens. Småkok videre i 10 min, rør av og til, tilsett salt.

Øs opp og ha i en klatt smør til smørøye, dryss over sukker og kanel. Smaker godt med skinke ved siden av.


place
Vestfold

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Aud Elisabeth Moe i Hvarnes Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Potetgrøt er en gammel rett, som ble mye brukt før i tiden. I enkelte områder også brukt i dag, gjerne som lørdags-grøt eller som kveldsmat.»