
Anne Drugli
Potet- og gulrotgrateng
Deilig vegetarrett med sommerens grønnsaker.
Lett
80minutter
Telemark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 500 g poteter
- 400 g gulrøtter
- 300 g purre
- 4 dl revet ost
- 3 dl seterrømme
- 1 stk litt salt
- 1 stk litt pepper
- 1 stk smør til forma
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Skrell poteter og gulrot og riv dem på en grov rasp. Skyll purren og skjær den opp i fine strimler. Riv osten. Skjær poteter, gulrot og purre med rømme i en stor bolle. Rør inn litt av osten. Krydre med salt og pepper. Smør en ildfast form og fyll den. Strø på resten av osten.
Stekes i ca. 1 time. Dekk forma med aluminiumsfolie de siste 20 minuttene.
Som tilbehør er grønn salat.
Rettens opphav
Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».
Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.