Potet- og gulrotgrateng

potet- og gulrotgrateng.

Anne Drugli

Potet- og gulrotgrateng

Deilig vegetarrett med sommerens grønnsaker.

gulrot

jordeple

potet

Sommermat

Vegetar

Lett

80minutter

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g poteter
  • 400 g gulrøtter
  • 300 g purre
  • 4 dl revet ost
  • 3 dl seterrømme
  • 1 stk litt salt
  • 1 stk litt pepper
  • 1 stk smør til forma

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Skrell poteter og gulrot og riv dem på en grov rasp. Skyll purren og skjær den opp i fine strimler. Riv osten. Skjær poteter, gulrot og purre med rømme i en stor bolle. Rør inn litt av osten. Krydre med salt og pepper. Smør en ildfast form og fyll den. Strø på resten av osten.

Stekes i ca. 1 time. Dekk forma med aluminiumsfolie de siste 20 minuttene.

Som tilbehør er grønn salat.

Rettens opphav

Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».

Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.

Boken jordeple og søteple, utgitt av Telemark Bygdekvinnelag