Plukkfisk

Gryte som damper

Plukkfisk

God middagsrett etter oppskrift fra Sola.

Middagsretter

Lett

30minutter

Rogaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 stk stor løk
  • 4 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 400 g renset kokt fisk

Fremgangsmåte

  1. Smelt margarin i en gryte. Ha oppi løk skåret i terninger og la det surre på svak varme til løken er blank. Tilsett hvetemel, rør sammen og spe med melk til en tykk hvit saus.
  2. Ha oppi renset kokt fisk. Man kan bruke alle slags fiskerester – tørrfisk smaker ekstra godt.
  3. Smak til med salt og hvit pepper. Om man ønsker kan man også tilsette 1 fiskebuljongterning.

Serveres med kokte poteter, gulrøtter, smeltet smør og flatbrød.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Møyfrid Rott i Sola Bygdekvinnelag.