
Plukkfisk
God middagsrett etter oppskrift fra Sola.
Middagsretter
Lett
30minutter
Rogaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 100 g margarin
- 1 stk stor løk
- 4 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 400 g renset kokt fisk
Fremgangsmåte
- Smelt margarin i en gryte. Ha oppi løk skåret i terninger og la det surre på svak varme til løken er blank. Tilsett hvetemel, rør sammen og spe med melk til en tykk hvit saus.
- Ha oppi renset kokt fisk. Man kan bruke alle slags fiskerester – tørrfisk smaker ekstra godt.
- Smak til med salt og hvit pepper. Om man ønsker kan man også tilsette 1 fiskebuljongterning.
Serveres med kokte poteter, gulrøtter, smeltet smør og flatbrød.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Møyfrid Rott i Sola Bygdekvinnelag.