close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gryte som damper

Plukkfisk

God middagsrett etter oppskrift fra Sola.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Rogaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 stk stor løk
  • 4 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 400 g renset kokt fisk

Fremgangsmåte

  1. Smelt margarin i en gryte. Ha oppi løk skåret i terninger og la det surre på svak varme til løken er blank. Tilsett hvetemel, rør sammen og spe med melk til en tykk hvit saus.
  2. Ha oppi renset kokt fisk. Man kan bruke alle slags fiskerester – tørrfisk smaker ekstra godt.
  3. Smak til med salt og hvit pepper. Om man ønsker kan man også tilsette 1 fiskebuljongterning.

Serveres med kokte poteter, gulrøtter, smeltet smør og flatbrød.


place
Rogaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Møyfrid Rott i Sola Bygdekvinnelag.