Plommepai fra Eiker

Plommer

Plommepai fra Eiker

Herlig pai av søte plommer.

Desserter

Middels

60minutter

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl plommesyltetøy
  • 2 dl vann
  • 2 ss potetmel
  • 3 stk egg
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 3 dl fløtemelk

Fremgangsmåte

  1. Kok opp syltetøyet med vann. Jevn med potetmel rørt ut i litt kaldt vann. Hell alt i en paiform eller annen ildfast form.
  2. Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og fløtemelk. Hell blandingen over plommene.
  3. Stek midt i ovnen ved 180 grader til eggestanden er stivnet.

Server – gjerne lunken – med pisket fløte eller vaniljeis. Paien passer godt både som dessert og til kaffen.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Bakke Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
I mange generasjoner har Eikerplomma vokst i Eikerbygdene. Sannsynligvis var det munker som i sin tid bragte den til Eiker. Plommene kan opptre i forskjellige fargenyanser; det mest vanlige på våre kanter er lys blålilla. Eikerplommene tilhører Rosefamilien, er ganske små og fulle av god smak. De egner seg til syltetøy, gelè, saft og likør. Her er en gammel oppskrift fra Eiker. Dersom du ikke har Eikerplommer (og det gjelder nok de fleste), blir resultatet bra med andre plommeslag eller plommesyltetøy.