close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


plommepai i paiform

Plommepai

En sprø paibunn fylt med søte godsaker.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 stk egg
  • 1 l plommer
  • 112 dl sukker (til fyll)
  • 2 stk egg (til fyll)
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss hakkede mandler (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Paibunn:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Smuldre smøret og melet sammen. Tilsett sukker og vispet egg. Rør deigen sammen og klem den ut i en form, 24 centimeter i diameter.
  3. Stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.

Fyll:

  1. Senk ovnstemperaturen til 175 grader.
  2. Del plommene og ta ut steinene. Del i passende biter og legg plommene tett sammen over hele bunnen. Strø på sukker.
  3. Visp sammen egg, fløte og vaniljesukker og hell blandingen over plommene. Strø på hakkede mandler om du ønsker.
  4. Stek paien midt i ovnen i cirka 40 minutter.

Serveres varm med pisket krem.


place
Østfold

Rettens opphav

Vi vet med sikkerhet at plommer har blitt dyrket fra 1500-tallet i Norge, men mest trolig også før dette. Plommer er i sesong i august og september.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.