close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Lam beiter på Bleik på Andøya

Pinnekjøt

Slik lykkast du med tradisjonsrik saueribbe.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1500 g pinnekjøt
  • 5 dl vatn

Fremgangsmåte

  1. Om du ikkje har kjøpt ferdig delt pinnekjøt: del ribba på langs mellom kvart ribbein. Legg kjøtet i vatn over natta.
  2. Damp pimmekjøtet over bjørkepinnar som vert lagde i botnen på ein kasserolle, eller på metallrist. Vatnet skal ikkje gå opp på kjøtet, berre i høgd med underlaget. Legg på lok og damp til kjøtet losnar frå beinet, etter 2-2,5 time.

Server med kokte poteter, kålrabistappe og/eller surkål, eventuelt kokt gulrot og godt drikke. Pinnekjøtt


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Det finst sikre kjelder på at pinnekjøt, eller saueribbe, ble brukt som julemat på 1700-talet, men truleg har det vore vanleg også tidlegare enn dette, sidan salting og røyking er konserveringsmetodar som går langt tilbake i tid.
Denne oppskrifta er henta fra boka "Fjordamat", skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal, og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.