close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


piksrudkaker i kakeboks

Piksrudkaker

Gode og enkle småkaker fra Grue.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 500 g sukker
  • 250 g smeltet meierismør
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts hornsalt
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker. Rør inn de øvrige ingrediense og sett deigen kaldt i noen timer.
  2. Sett ovnen på 180 grader.
  3. Kjevle ut deigen til 3-4 millimeter tykkelse. Bruk litt mel på bakebord, kjevle og deig for å gjøre det lettere.
  4. Bruk et rundt glass (cirka 7 centimeter i diameter) til å stikke ut kakene.
  5. Legg kakene på et bakepapirkledd stekebrett.
  6. Stek kakene midt i ovnen i cirka 10 minutter til de er lett gyldne.

1 porsjon gir cirka 50 kaker.


place
Hedmark

Rettens opphav

Disse kakene har sin opprinnelse i ei lite grend i Grue. I gamledager var det et stoppested på Solørbanen som het "Piksrud".
Oppskriften ble sendt inn av Heidi Sjåtil til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.