close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


pikekyss

Pikekyss

Herlige, sprø pikekyss!

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 2 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk eggehviter
  • 250 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 100 grader.
  2. Pisk eggehvitene og sukkeret til det er helt stivt.
  3. Bruk en skje eller sprøytepose til å lage topper på en bakepapirkledd plate.
  4. Stekes midt i ovnen til de er tørre, stive og sprø – cirka 1,5 – 2 timer.

Av eggeplommene kan du lage eggeplommekaker. Oppskrift finner du her (åpner i ny fane).


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

I Akershus var det vanlig at folk hadde høner til husbehov og egg til all slags mat. Var det for mye egg leverte de disse til egglaget eller reiste inn til Youngstorget for å selge eggene der.
Denne oppskriften ble sendt inn av Mette-Line Hauglid til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.