close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


elghakk i skål

Østerdalshakk

Tradisjonsrik festrett fra Tylldalen.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk stor løk
  • 750 g malt elgkjøtt
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts timian
  • 6 stk poteter
  • 2 stk store gulrøtter

Fremgangsmåte

  1. Rens og grovhakk løken.
  2. Kok opp vannet og ha i løk, kjøtt og krydder. La det småkoke i cirka 15 minutter.
  3. Poteter og gulrøtter renses og skjæres i terninger. Dette kokes med til grønnsakene er møre.

Serveres med kokte mandelpoteter.


place
Hedmark

Rettens opphav

Hakk er en god gammel tradisjonsrik festrett fra Østerdalen. Til fest skal det være minst like mye kjøtt som poteter, og helst kokt på malt elgkjøtt. Grønnsaker hørte ikke med fra gammelt av. Til hverdags brukes mer poteter i hakken. Til fest serveres det mandelpotet ved siden av, i tillegg.
Oppskriften ble sendt inn av Tylldalen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.