close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


"Norsk tradisjonsmat"

Oberstinnesild

Sild i krydra tomatsaus

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Nordland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk spekesild eller 8 stk filéter
  • 1 stk løk
  • 1 dl nøytral olje (raps, solsikke eller soya)
  • 1 dl tomatpuré eller ketsjup
  • 1 dl 7% eddik
  • 112 dl sukker
  • 3 stk små sylteagurker
  • 3 stk nellikspiker
  • 6 stk hele pepperkorn
  • 3 stk laurbærblad

Fremgangsmåte

Skjær ut filetene fra spekesilda. Vann ut sildefilétene i 18 timer og skjær dem på skrå i passe biter. Grovhakk løken.

Bland alle ingrediensene til sausen. Legg løk og sild lagvis og hell sausen over. Oberstinnesild holder seg godt i kjøleskap i tette glass.


place
Nordland

Rettens opphav

Denne oppskrifta har vi fått av Hege Lamark.