Nypesuppe

nyper på bord

Nypesuppe

En klassisk sensommerrett med masse C-vitamin!

Desserter

Lett

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 0.5 l ferske nyper
  • 1.5 l vann
  • 3 ss sukker
  • 2 ss potetmel
  • 3 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Ta av blomsten og stilken, vask nypene og kok de møre.
  2. Bruk en stavmikser til å mose nypene. Tilsett sukker.
  3. Bland potetmel og vann og rør dette inn i suppen.
  4. Kok opp igjen, og trekk kjelen av plata.

Suppen serveres varm eller kald med en klatt krem på.

Rettens opphav

Nyper har blitt brukt i medisinsk sammenheng i flere hundre år, blant annet for å forebygge eller behandle forkjølelse.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.