Nypesuppe
En klassisk sensommerrett med masse C-vitamin!
Desserter
Lett
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 0.5 l ferske nyper
 - 1.5 l vann
 - 3 ss sukker
 - 2 ss potetmel
 - 3 ss vann
 
Fremgangsmåte
- Ta av blomsten og stilken, vask nypene og kok de møre.
 - Bruk en stavmikser til å mose nypene. Tilsett sukker.
 - Bland potetmel og vann og rør dette inn i suppen.
 - Kok opp igjen, og trekk kjelen av plata.
 
Suppen serveres varm eller kald med en klatt krem på.
Rettens opphav
Nyper har blitt brukt i medisinsk sammenheng i flere hundre år, blant annet for å forebygge eller behandle forkjølelse.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.