close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


nyper på bord

Nypesuppe

En klassisk sensommerrett med masse C-vitamin!

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 l ferske nyper
  • 112 l vann
  • 3 ss sukker
  • 2 ss potetmel
  • 3 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Ta av blomsten og stilken, vask nypene og kok de møre.
  2. Bruk en stavmikser til å mose nypene. Tilsett sukker.
  3. Bland potetmel og vann og rør dette inn i suppen.
  4. Kok opp igjen, og trekk kjelen av plata.

Suppen serveres varm eller kald med en klatt krem på.


place
Østfold

Rettens opphav

Nyper har blitt brukt i medisinsk sammenheng i flere hundre år, blant annet for å forebygge eller behandle forkjølelse.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.