close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjevle og sleiv på kjøkkenhåndkle

Noringssnipp

Sprø og god kaffemat fra Nore.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 50 minutter
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 212 dl kefirmelk
  • 500 g hvetemel
  • 1 ss hjortetakksalt
  • 1 ts kardemomme

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett kefirmelk og kardemomme, hjortetakksalt og mel til passe deig til kjevling.
  2. Kjevle ut til en cirka 0,5 cm tykk leiv. Skjær ut snipper.
  3. Strø på litt sukker, rull lett over med kjevle så sukkeret sitter fast.
  4. Stek ved 180-200 grader til kakene er gyldne.

1 porsjon gir cirka 30 kaker.


place
Buskerud

Rettens opphav

Noringssnipp er ei tradisjonsrik småkake fra Nore. Denne oppskriften ble sendt inn av Nore Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.