close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


camera_alt FOTO: Kaisa Tiivel

Nordlandslefse

Søt tjukklefse.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Nordland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 185 g lys sirup
  • 125 g margarin
  • 135 g farin
  • 3 dl kulturmelk
  • 114 dl seterrømme
  • 1 ts hjortetakksalt
  • 2 ts natron
  • 625 g hvetemel

Fremgangsmåte

Melk, sukker, sirup og smeltet smør blandes godt. Ha så i det tørre.  Blandes godt og siktes. Kjevles ut. Bruk asjett eller lokk til utkjevling. Deigen lages dagen før. Takka skal stå på 4.

Denne lefsa kan fint fryses, og tines igjen i mikro eller stekovn.

Til servering:

Ha på smør. Ta på sukker og kanel. Lefsene legges to og to sammen.

Del opp lefsa i seks snipper:

Slik kutter du nordlandslefse

Slik kutter du nordlandslefse


place
Nordland

Rettens opphav

Nordlandslefsa kom på andreplass i oppskriftskonkurransen «Norges beste lefse», som ukebladet Familien og Norges Bygdekvinnelag arrangerte høsten 2018. Oppskrifta på nordlandslefse er sendt inn av Inger Aamodt.