
Neslesuppe
Billig, sunn og god mat som er rask å lage. Her tilsatt poteter.
Middagsretter
Lett
30minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 240 g brennesle
- 2 l vann
- 4 stk poteter
- 3 dl matfløte
- 2 ts salt
- 2 stk buljongterninger
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og kutt de opp i biter.
- Bland buljongterningene med vannet. Kok brennesle og potetbiter i ca 15 min i buljongvannet til potetene er møre.
- Ta opp potetene og brenneslene og knus dem. Ha de oppi suppen igjen sammen med fløte og salt. Kok opp igjen. Bruk eventuelt stavmikser oppi så brenneslene og potetene jevnes.
Suppen kan også smakes til med litt muskatnøtt og pyntes med kokt egg ved servering.
Du kan lese mer om ville vekster som kan brukes i matlaging i denne artikkelen.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Ski Bygdekvinnelag ved Torhild Solem. Hun skriver:
«Brennesle er proppfull av vitaminer og mineraler, og råvaren finnes de fleste steder i naturen. Denne retten ble servert på Ski Bygdekvinnelags sitt medlemsmøte med tema «Ville Vekster». Det var et av våre medlemmer, Marit Repstad, som var kokk og hadde laget retten. De fleste av oss har vokst opp med neslesuppe. Det spesielle ved Marits suppe, er at hun har brukt poteter i tillegg. Suppen ble veldig fyldig og god. Oppskriften har hun hentet fra en bok hun fikk i gave i 2009 » I bestemors fotspor» fra Søgne: «Kultur og mattradisjoner på Agderkysten».»