close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Napoleonskake

Nydelig kake fylt med vaniljekrem.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 2060 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 320 g margarin
  • 150 g sukker
  • 2 stk egg
  • 4 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Smuldre hvetemel og margarin. Tilsett sukker, bakepulver og egg og bland alt sammen. La deigen hvile i 20 minutter.
  2. Kjevle deigen ut i 3 runde leiver, cirka 5 mm tykk. Stekes i cirka 15 minutter ved 170°C. Om du bruker varmluft kan du steke alle samtidig.

Vaniljekrem

  • 2 eggeplommer
  • 3 dl fløte
  • 1 ss maizena
  • 1/2 ss vaniljesukker

Bland alt i en kjele og varm opp under omrøring. Alternativt kan du smaksette med vaniljeessens, eller frø fra en vaniljestang. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene med en teskje og ha alt i kjelen under oppvarmingen. Ta ut vaniljestangen før bruk.

Montering:

Fordel kremen mellom bunnene. Ha melisglasur på toppen.

Tips!

I dag er det flere lettvinte løsninger på vaniljekrem. Om du ikke vil lage selv kan du blande ferdigkjøpt vaniljekrem med litt pisket krem – det er også veldig godt.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Torsnes Bygdekvinnelag i Østfold. De skriver at napoleonskake har vært brukt i flere generasjoner, og brukes fortsatt den dag i dag.