- Varm opp melka i en kjele til 35 grader. Ta kjelen av plata og tilsett løypen. Rør om. La melka stå med lokket på til osten har stivna.
- Skjær opp osten og kok opp det hele i 10 til 15 minutter.
- Sil av osten. Mysen som blir igjen kokes inn til den får en gylden farge sammen med en hel kanelstang.
- Når mysa er passe innkokt males denne sammen med osten i ei kjøttkvern.
- Kok opp blandingen under omrøring.
- Bland sammen mel, fløte og halvpisket egg til jevning. Rør inn i blandingen og kok i noen minutter. Blandingen skal være så tykk at den lar seg smøre på klenning eller lefse.
- Smak til med sukker og litt salt. Hell gommen på et dypt fat og strø kanel over.
I gamle dager kvernet man osten og mysa sammen på ei egen gommekvern. Et godt råd er å bruke glattkjevle for å få gommen helt fin.