- Pisk egg og sukker stivt. Tilsett vaniljesukker, bakepulver og melk. Ha i mel til passe røre – som ei litt tykk pannekakerøre. La røren stå å svelle i 30 min
- Stekes i nesten tørr panne på svak varme. Legg ut ca. 1ss i panna som en muffeluff.
Muffeluffer
Gode små "lapper" fra Aurskog-Høland.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Letttimer 1 timerlocation_on Oslo og Akershus-
favorite_border
Ingredienser
- 2 stk egg
- 11⁄2 dl sukker
- 3 ts bakepulver
- 3 dl melk
- 5 dl hvetemel (til passe røre)
- 1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Christine Skjellum Eriksrud i Aurskog-Høland Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Muffeluffer er valgt til Aurskog-Hølands tradisjonsmatskatt. Muffeluffer anbefales i mørke høstkvelder.
Røra bør stå og svelle en halvtimes tid. Smør og god geitost er godt på.
Oppskriften er fra Hilda Brokke (f.Arnesen i 1924 på Løken) Hun gikk på husmorskole på Momoen i Aurskog-Høland. Kanskje fikk hun oppskriften da hun gikk her. Niesen forteller at dette var en av tante
Hildas mange spesialiteter. Det er ikke kjennskap til at Muffeluff finnes andre steder i landet.»