- Bland alt det tørre sammen. Smelt margarin og sirup, og bland det i melken. Elt alt sammen til en deig.
- Del deigen opp i 10 leiver. Kjevle ut hver leiv til en passe tynn rund lefse og stek på steketakke.
- Lag møsbrøm: skjær brunost i terninger og smelt den i melken sammen med sukker og sirup på svak varme. Lag hvetemelsjevning av melk og hvetemel. Visp inn jevningen og kok opp til passe tykk saus.
- Legg hver lefse på steketakken, gjerne med et bakepapir under, smør møsbrøm utover hele lefsen og hvis ønskelig 1 ss rømme og 1 ss smeltet smør på toppen. Varm så lefsen i noen få minutter til det er varmt. Leiven brettes to ganger og så er møsbrømlefsen klar til å spises.
Møsbrømlefse
Varm og søt lefse med brunostfyll som smaker vidunderlig.
local_offer Middagsretterlocal_dining Middelstimer 2 timerlocation_on Nordland-
favorite_border
Ingredienser
- 2 dl grov sammalt hvete
- 6 dl hvetemel
- 1⁄4 ts salt
- 1 ts hornsalt
- 1⁄2 ts sirup
- 50 g smeltet margarin
- 23⁄4 dl helmelk
- 1 l helmelk
- 4 ss sukker
- 1 ss sirup
- 300 g fløtemysost/gudbrandsdalsost
- 3 dl rømme
- 2 dl smeltet smør
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Lise Øvernes i Beiarn Bygdekvinnelag.
Møsbrømlefse er en gammel, tradisjonell middagsrett som har opphav fra Salten-distriktet i Nordland. Denne retten er veldig vanlig den dag i dag og brukes mye rundt i distriktet. Den selges på utsalgssteder og serveres på kafeer.