- Lag deigen med kald mjølk og lat den stå kjøleg til neste dag.
- Ha i rosiner og sukat og lat deigen heva ca 1 time til, i romtemperatur.
- Kna deigen og lag 4 runde brød eller ha dei i brødformer. Heva 10 minutt før steiking.Pensla gjerne med mjølk eller egg før steiking.
- Steikes ved 200 grader i cirka 50 minutt. Bank på dei under så høyrer ein ein hul lyd når dei er ferdige.
Mormors julebrød
Blir laga med kaldheving.
local_offer Brødmat/Bakverklocal_dining Letttimer 2 timerlocation_on Hordaland-
favorite_border
Ingredienser
- 11⁄2 kg kveitemjøl
- 2 ts kardemomme
- 350 g sukker
- 350 g margarin
- 50 g gjær
- 1 l mjølk
- 250 g rosiner
- 1 stk pk sukat
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit bygdekvinnelag, som fortel at mormora steikte desse julebrøda før jul.