close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


tre julekaker på brett

Mormors julebrød

Blir laga med kaldheving.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 2 timer
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 kg kveitemjøl
  • 2 ts kardemomme
  • 350 g sukker
  • 350 g margarin
  • 50 g gjær
  • 1 l mjølk
  • 250 g rosiner
  • 1 stk pk sukat

Fremgangsmåte

  1. Lag deigen med kald mjølk og lat den stå kjøleg til neste dag.
  2. Ha i rosiner og sukat og lat deigen heva ca 1 time til, i romtemperatur.
  3. Kna deigen og lag 4 runde brød eller ha dei i brødformer. Heva 10 minutt før steiking.Pensla gjerne med mjølk eller egg før steiking.
  4. Steikes ved 200 grader i cirka 50 minutt. Bank på dei under så høyrer ein ein hul lyd når dei er ferdige.

place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit bygdekvinnelag, som fortel at mormora steikte desse julebrøda før jul.